Witamy w sklepie partnera świeżości Melanie

I’m dreaming of a red Christmas

FRESH Christmas
Specjalne prezenty na Gwiazdkę,
które czynią dobro

Hartberg, listopad 2018. Prezenty gwiazdkowe powinny sprawiać radość, niestety ich bilans ekologiczny często nie daje do tego powodu. Każdy, kto zdecyduje się na zrównoważone prezenty gwiazdkowe od RINGANA, robi coś dobrego nie tylko dla ludzi, lecz także dla środowiska. Austriacka firma produkuje świeże kosmetyki, które obywają się bez mikroplastiku i sztucznych dodatków takich, jak PEG, oleje mineralne lub konserwanty, ponieważ są produkowane na świeżo i dostarczane bezpośrednio z fabryki do klienta. Ponadto są dostarczane w ekologicznych flakonach z trzciny cukrowej lub flakonach szklanych wielokrotnego użytku. Wszystkie produkty kosmetyki świeżości RINGANA są oczywiście wegańskie i nie są testowane na zwierzętach.

I’m dreaming of a red Christmas …

Specjalne oferty gwiazdkowe od austriackiej marki kosmetyków świeżości RINGANA są już dostępne! Tym razem w pięknym czerwonym opakowaniu.

FRESH winter care set
zawiera FRESH bath oil lavender, body milk, foot balm + czerwony ręcznik z bawełny ekologicznej i jest zapakowany w piękny karton gwiazdkowy. Cena za zestaw 84,90 €. Dostępny od 23.11.2018.

Na zewnątrz zimno, w środku ciepło. Nasza skóra naprawdę dostaje zimą za swoje. RINGANA wspiera ją świeżymi produktami pielęgnacyjnymi, zawierającymi skoncentrowane naturalne substancje czynne i bogate oleje.

Naturalne talenty świeżych produktów zawartych w zestawie FRESH winter care set:

FRESH bath oil lavender 125 ml z lawendą ekologiczną: Ten olej pielęgnacyjny do kąpieli jest zawsze dostępny tylko przez krótki czas. Zawiera wyselekcjonowane pielęgnujące oleje i odpręża dzięki zapachowi lawendy. Po prostu głęboko odetchnij i zanurz się.

FRESH body milk 200 ml: idealna pielęgnacja ciała zimą oraz w przypadku suchej skóry. Olej z awokado, olej makadamia i masło shea wzmacniają barierę ochronną skóry. Skóra staje się bardziej elastyczna i gładsza. Bisabolol działa kojąco na podrażnienia i napięte miejsca.

FRESH foot balm 125 ml: Olej sezamowy, olej z pestek winogron i olej makadamia przywracają miękkość skórze stóp. Mentol i kamfora pobudzają zmęczone stopy. Olejek z drzewa herbacianego posiada działanie przeciwdrobnoustrojowe.

FRESH soap pomegranate
8,80 € (100 g). Dostępne od 30.11.2018.

Granat to po prostu nieodłączny element świąt. Dlatego w okresie Bożego Narodzenia ręcznie robione mydło FRESH soap ze znakiem ekologicznym jest dostępne także w wersji z granatem. Bezpiecznie owinięte w ściereczkę z bawełny ekologicznej. Dzięki naturalnym wyciągom z roślin i wysokiej jakości olejom pielęgnacyjnym mydło FRESH soap nadaje się do delikatnego mycia całego ciała.

FRESH bath oil lavender
32,30 € (125 ml). Dostępny od 30.11.2018.

Oleje są dobroczynnym okładem dla skóry szczególnie zimą. FRESH bath oil lavender z lawendą ekologiczną koi zmysły i pielęgnuje skórę w bezpieczny sposób.

Wskazówka: Czas na kąpiel. Należy pamiętać o tym, aby kąpiel nie trwała dłużej niż 20 minut, a temperatura wody nie przekraczała 35 stopni.

Ciekawostka
RINGANA świadomie rezygnuje ze stosowania w opakowaniach plastiku z surowców kopalnych. Produkty RINGANA nie zawierają konserwantów, dlatego też wiele klasycznych słoiczków i tubek, których budowa stwarza ryzyko mikrobiologicznego zanieczyszczenia produktu, nie ma w tym wypadku racji bytu. Nowe opakowania są wykonane na bazie trzciny cukrowej, która jest surowcem odnawialnym. Chodzi tu konkretnie o produkt uboczny powstający podczas przetwarzania trzciny cukrowej. Górna i dolna jedna trzecia rośliny nie zawiera cukru, lecz same włókna. Te włókna zostają przetworzone na opakowania. Co to daje? Ekologiczne tworzywo sztuczne ma takie same właściwości, jak zwykły polietylen i można go w 100% wykorzystać w istniejących procesach recyklingowych. Neutralne dla klimatu biologiczne tworzywo sztuczne nie wpływa poza tym negatywnie na żywność i jest produkowane w Niemczech.

O RINGANA:
RINGANA została założona w 1996 roku przez Andreasa Wilfingera i Ullę Wannemacher w Austrii. Firma produkuje świeże wegańskie kosmetyki naturalne i suplementy diety, które wyróżniają się w szczególności przez zastosowanie czystych, naturalnych substancji czynnych. Wszystkie produkty są wytwarzane w zrównoważony sposób, nie są testowane na zwierzętach i nie zawierają szkodliwych substancji. Produkty RINGANA są produkowane w Fabryce Świeżości w styryjskim mieście Hartberg (Austria) i wysyłane bezpośrednio do klienta. Zespół badawczy firmy stawia w złożonych recepturach na naturalne działanie antyoksydacyjne i nie stosuje konserwantów ani syntetycznych dodatków. Firma zatrudnia ponad 200 pracowników i w 2017 roku osiągnęła obroty w wysokości 60 milionów euro. Do najpopularniejszych produktów należą: FRESH tooth oil, FRESH anti wrinkle serum, FRESH ADDS effect i Wake-up Drink RINGANAchi__.

Wszystkie produkty RINGANA można łatwo zamówić na stronie www.ringana.com.

Zur Übersicht

Nach Oben